våra produktioner

En samling av

Till våra produktioner

Wieliczka-

The Salt of the Earth

En film om den historiska saltgruvan i Wieliczka i Polen, som ligger 14 km sydost om Krakow. 1978 lade UNESCO till Wieliczka på listan över de 12 Världens omistliga kulturarv. Gruvan besöks årligen av över 1,000,000 besökare från hela världen.

Besök filmens hemsida här

Till nästa produktion

Ny produktion-2021

Something to Tell

Filmen ”Something to Tell” beskriver livet för ett ungt par under sex års tid. I början ler livet mot dem, de är unga vackra jobbar på sin utbildning men de är narkotikamissbrukare och även aidssmittade. Narkotikamissbruket är ett universellt problem och filmen visar på den misär som narkotikan skapar. Mannen i filmen vädjar flera gånger till tittarna att aldrig någonsin pröva narkotika. Han har insikten och formuleringsförmågan men saknar kraften att förändra sitt liv och han ser sig själv som ett avskräckande exempel. Filmen slutar med ett vrak i väntan på hans död.

Nästa produktion

Produktionsår 1996 -2000

Auschwitz 96

Filmen är ett försök att sätta in Auschwitz i ett sammanhang som sträcker sig från Hitlers idéer om ett renrasigt herrefolk över ras- och religionskrig i världen idag till svenskarnas inställningar till "främlingar". Men perspektivet är den vanliga människans, dvs. vår egen. Hur kunde folk medverka till rasutrotning? Hur hade vi betett oss i samma situation? Och hur ser det ut runt omkring oss idag? Med ett konstnärligt förhållningssätt till materialet, samt ett direkt och personligt berättande, vill vi uppmuntra publiken till vidare reflektion och samtal.

Nästa produktion

Produktionsår 1997

Beställningsfilmer

CTF - kliniken i Malmö

MKB fastigheter i Malmö

Strålfors AB

Region Skåne

Några beställningsfilmer producerade av oss :

Start

Slide thumbnail

OM OSS

START

VÅRA TJÄNSTER

UTBILDNING

PRODUKTIONER

©2023 Pimetra Productions AB

Besöksadress: Algatan 17. 23142 TRELLEBORG

Org.nummer: 559322-0360

Tel: +46720414773